ÖĞRENCİ KAYITLARI İÇİN İZLENECEK YOL

EHYS ÖĞRENCİ KAYIT ADIMLARI

Kullanıcı ve Şifresi olmayanların ilk önce yapacak oldukları işlem kendi adlarına Hotmail’den bir mail adresi oluşturmaları gerekiyor.

ikys üzerinden yeni kullanıcı oluştur bölümünü tıklayarak sizden aktivasyon için mail yazmanız istenecek.mailinizi oraya yazıp gönderdikten sonra,mailinizi açınız.size gelen aktivasyonu açarak doldurunuz ve şifreniz harf kullanmadan,Tc kimlik numaranızın  son 6 harfini kullanarak şifrenizi oluşturunuz.

Aynı Şifre ile EHYS sistemine giriniz.

Öğrenci İşlemlerinden àÖğrenci Kayıt İşlemlerine girerek yeni kayıt butonuna basarak öğrencilerinizi kaydediniz.

Daha sonra Eğitim Türleri àİhtiyaç OdaklıàDers ve Öğretici Tanımlama butonundan yeni Kayıt butonuna tıklayarak açılan sayfa sağ alt tarafında Kur’an-ı Kerim dersi ve Dini Bilgiler Dersi İçin Öğretici ekle butonuna basarak size öğretici şuan DİB çalışanımı butonundan Hayır’ı basarak,öğretici tipi DİĞER GEÇİCİ seçilecek,öğretici bölümünü tıklayınca adınız gelecektir.Daha sonra kaydet butonuna basarak sağ altta bulunan işleme devam butonuna tıklayınca çıkacak olan sayfada 1.Alternatifi seçiniz,daha sonra Ders programını oluşturunuz.Daha sonra işlemi tamamlayınız ve ileri butonuna tıklayınız.Gelecek olan sayfada sınıf seçiniz butonunu açarak yazılı olan sınıfı seçiniz.saat 09:00’da derse başlayacak şekilde günlerin altına gelerek çift tıklayınız.açılan butonda ders saatlerini giriniz.Daha sonra işlemi tamamla butonuna tıklayınız.Açılan sayfada kursiyer ekle bölümünü tıklayınız.

Açılan sayfanın sol ortasında filtrele bölümünün altında bulunan kutucuğu işaretleyerek,bütün öğrenciler seçilmiş duruma gelecek.

Sonra sol altta bulunan “SEÇİLEN ÖĞRENCİLERİ DERSE EKLE/BAŞLAT butonunu tıklayarak kursu aktif hale getiriniz.

Ekrana gelen öğrenci isimlerinin sağ alt bölümünde bulunan “ONAYA GÖNDER” butonunu tıklayarak işlemi tamamlayınız.

NOT: ÖĞRENCİLERİN TAMAMINI GİRMEDEN ÖNCE BU İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYİNİZ.EN AZ 15 ÖĞRENCİ GİRİLECEKTİR.

AKYAZI MÜFTÜLÜĞÜ EĞİTİM HİZMETLERİ

İKYS  ve EHYS sistemleri www.akyazimuftulugu.gov.tr/ adresinde mevcuttur.

• 1.10.2015 16:51:49