TAÇLARINI GİYDİLER

Müftülüğümüzce Müderris Hacı Rızvan Efendi Kur’an Kursunda Hafızlık Eğitimini tamamlayan 22 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Merkez  Gazi Süleymanpaşa camiinde  gerçekleşen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Gerçekleşen icazet merasimine Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Ali ERBAŞ, Sakarya İl Müftüsü İlyas SERENLİ, Sakarya  eski Milletvekili Recep YILDIRIM, Sakarya Emekli İl Müftüsü Ahmet ŞARK,Gümüşhane Emekli il Müftüsü Süleyman AKTAŞ,Karapürçek İlçe Müftüsü Şaban SOYTEKİNOĞLU,Adapazarı İlçe Müftüsü Cevdet Cemal ÇIKRIK, Karasu İlçe Müftüsü Mustafa AYDIN, Akyazı Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet ÇAKMAK, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep ÖZDEMİR, İlçe Müftümüz Mehmet ŞENOKUR’un yanı sıra vatandaşlarımızdan büyük katılım oldu.

Kur’an tilavetinin ardından Merasim İlçe Müftümüz Mehmet ŞENOKUR tarafından yapılan açılış konuşması ile devam etti. Açılış konuşmasının ardın İl Müftümüz Sayın İlyas SERENLİ hocamız Kur’an-ı Kerim’in fazileti, hafızlığın üstünlüğü ile Kur’an-ı Kerim’in yaşamımızdaki önemi üzerinde durdu.  İl Müftümüz konuşmasında İlimizde 800 tane kuran kursu ve 1300 öğrencimiz var. Bunlardan 800 tanesi Hafızlık yapıyor, diğer 500 ise hafızlık temel eğitimlerini görüyor. Rabbim sayılarını arttırsın. Hüseyin Harputoğlu ve hafızlarımı yetiştiren hocalarımıza teşekkür ediyorum “ dedi.

Hafızlık eğitimini tamamlayan 20 Hafızımız, kur-an- ı kerim okudu. Yapılan duanın ardından cemaatle öğle namazı kılındı. Hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere belge ve hediyeleri takdim edildi. Hafızlık icazet merasimine katılan vatandaşlara cami çıkışında yemek ikram verilerek program sona erdi.

• 31.5.2016 11:04:59